MIÓD RZEPAKOWY KREMOWANY jest po prostu długo mieszanym miodem rzepakowym. Długotrwałe mieszanie (8 - 10 dni) miodu powoduje pozostawanie w stanie "smarowalności" - nie krystalizuje w twardą bryłę i stale daje się rozsmarować na bułeczce.
Mieszanie nie niszczy żadnych właściwości biologicznie czynnych miodu.
Miód taki jest pyszny, aksamitnie delikatny i słodki. Zapach delikatny, kolor mleczny.
Wadą jest napowietrzenie miodu w wyniku mieszania (jak przy ucieraniu ciasta) a następnie dzielenie się na warstwy: z powietrzem i bez powietrza ale wystarczy tylko zamieszać łyżeczką i wszystko się wyrównuje... Chociaż właśnie ta miodowa pianka jest uważana przez wielu smakoszy za najpyszniejszą część miodku. Zwłaszcz dzieci za nim przepadają. Smacznego!
Mieszanie nie niszczy żadnych właściwości biologicznie czynnych miodu.
Miód taki jest pyszny, aksamitnie delikatny i słodki. Zapach delikatny, kolor mleczny.
Wadą jest napowietrzenie miodu w wyniku mieszania (jak przy ucieraniu ciasta) a następnie dzielenie się na warstwy: z powietrzem i bez powietrza ale wystarczy tylko zamieszać łyżeczką i wszystko się wyrównuje... Chociaż właśnie ta miodowa pianka jest uważana przez wielu smakoszy za najpyszniejszą część miodku. Zwłaszcz dzieci za nim przepadają. Smacznego!